Двама убити след стрелба във Варна
Двама убити след стрелба във Варна / снимки: БГНЕС
Двама убити след стрелба във Варна
69248
Двама убити след стрелба във Варна
  • Двама убити след стрелба във Варна

33-годишна жена и 39-годишен мъж са убити при стрелба във Варна. Инцидентът е станал около 14.30 ч. в района между блоковете 41 и 42 на бул. „Владислав Варненчик”. Свидетел на инцидента разкри, че двамата са застреляни от упор с няколко куршума.

Час и половина след стрелбата на улица „Крепостна" 12 в квартал „Погребите" е открит прострелян в главата приятелят на убитата жена. Мъжът е бил в безпомощно състояние, с огнестрелна рана в дясното слепоочие. Предполага се, че е опитал да се самоубие. Откаран е в тежко състояние в болница. По данни на медиците е в кома.

Разследващите засега не обявяват категорично, че стрелецът от паркинга е приятелят на 33-годишната жена. Назначена е балистична експертиза за установяване дали оръжието, с което е извършено убийството, е идентично с използваното при опита за самоубийството.

33-годишната жена и 39-годишният мъж са били в автомобил "Рено", когато е открита стрелбата по тях. Мъжът е издъхнал на седалката, а жената е успяла да излезе от колата, но е била убита преди да направи няколко крачки. Предното стъкло на возилото, както и страничното огледало от страната на шофьора, са счупени от куршумите. Очевидци описват стрелеца на възраст между 30 и 40 години, мургав на вид. Той е показал неприлични жестове на жертвите и е крещял неприлични думи. "Щом ще е..ш чужди жени - така е", е казал убиецът преди да застреля мъжа.

Той е произвел около 7-8 изстрела, като е презареждал оръжието си. Съсед добави още, че стрелецът е имал втори пистолет. След стрелбата нападателят се е изгубил между блоковете. Той е напсувал минувачка.

Застреляната жена на паркинга във Варна е живеела на съпружески начала с предполагаемия стрелец. Двамата имат две деца на 17 и 8 години.

Двама убити след стрелба във Варна
netinfo