Два акта за Марешки заради опасните плакати
Два акта за Марешки заради опасните плакати / Варна утре

Два акта от дирекция "Обществен ред и контрол" са били връчени на Веселин Марешки заради плакатите, с които негови емисари всеки ден кичат разделителните огради по всички варненски булеварди, пише Варна утре. Общинските чиновници дълго издирвали предизборния щаб на аптекаря, тъй като в Общинската избирателна комисия той е бил регистриран в Медицинския му център в "Младост". Оказало се обаче, че този адрес е фалшив и щабът е в сградата на Марешки до Централна поща.

Въпреки актовете обаче, общината ще трябва да похарчи пари на данъкоплатците, за да чисти постерите. Наетата за това фирма "Стимекс" е била вдигната на пожар да маха плакатите, които са закачени с телбот за железата, късат се от вятъра, летят навсякъде и се залепят по предните стъкла на автомобилите. Десетки сигнали за това бяха получени в общината и в полицията.

Служителите на "Стимекс" излезли да чистят още по тъмно в неделя и за 6 часа успели да премахнат агитационните материали, поставени в нарушение на заповедта на временния кмет Богдан Караденчев. Още същата нощ обаче безкрайните редици с лика на аптекаря пак лъснали по варненските булеварди. От 5 часа в понеделник от "Стимекс" отново започнали чистенето, но още в 7.30 отрядите за бързо реагиране на Марешки вече запълвали празните места с още по-големи плакати.

Вчера пък протестиращите почистиха града от тях и закараха пълният със скъсани плакати контейнер пред щаба на партия "Либерален алианс", от която официално е издигнат фармацевтичния бос. Това окончателно вбесило вечния претендент за кметския стол и днес отиващите на работа варненци станаха свидетели как 8 автомобила спират на аварийни по булевардите, от тях слизат 30-тина души, които за минути слагат нови плакати.