Боят с възглавници завърши без пострадали
Боят с възглавници завърши без пострадали / Дарик Варна

Призив във Фейсбук събра около 50 души на бой с възглавници пред Паметника на приморците, паднали в Сръбско-българската война. Между общината и фонтаните се разрази истинска зрелищна битка, която продължи не повече от 20-ина минути.

Събитието беше обявено за 18 и 30 часа, като 15 минути по-рано желаещите да размахат въглавници се събраха на Севастопол. Участниците бяха предимни тинейджъри. „Побойниците" се бяха разделили на групички от по 5-6 човека.
С усмивка и гушнали въглавниците си под мишница, след „битката" младежите се разотидоха. Преди това обаче някои се фотографираха за спомен от паметното събитие.

Наблюдаващите атрактивния бой бяха значително повече от размахващите въглавници. Възрастни дами предвидливо бяха заели места по околните пейки, за да не отнесат някоя въглавница.

След края на боя по плочките пред паметника остана само пух, който бе почистен от явно „командировани" чистачи. За спазването на реда съблюдаваха и четирима полицаи, на които обаче не се отвори никаква работа.