Бойко Борисов ще почива в Евксиноград от 1 август
Бойко Борисов ще почива в Евксиноград от 1 август / Dariknews.bg, архив

Премиерът Бойко Борисов ще почива от 1 август в Слънчевото бунгало в правителствената база Евксиноград край Варна. Луксозната къща на самия бряг на морето разполага със собствен плаж, басейн и барбекю, до които се слиза с открит асансьор.

Евксиноград най-предпочитан за почивка от депутати и министри

В "Слънчевото бунгало" нощувката излиза най-солено в целия комплекс. Там премиерът ще брои по 700 лева, съобщава вестник „Труд”.

Името е  заради близостта с една от най-големите реликви на „Евксиноград” – слънчевия часовник. Той е подарен от кралица Виктория на царската фамилия. „Нека другите да отброяват бури и дъждове, аз ще броя слънчевите часове”, гласи надписът на уникалното устройство.

Правителството дава 2 млн. лв. за ремонт на "Евксиноград"

Министър-председателят ще почива обаче и в “Лайтхаус Голф Ризорт" в Балчик, проектиран от прочутия играч на голф Иън Уснам. В програмата на премиерската ваканция е включен и празникът на Варна на Свето Успение Богородично. Тогава Бойко Борисов е обещал да дойде, както традиционно прави на този ден, за да се порадва на забележимите промени в морската столица през последните три години.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов също се очаква в Евксиноград, защото със сигурност няма да пропусне големия концерт на своя любимец Веселин Маринов. Той е на 5 август в Летния театър във Варна. Изявата ще отбележи 35 години от качването му на сцената.