Благотворителен концерт събира пари за тризнаци в нужда
Благотворителен концерт събира пари за тризнаци в нужда / netinfo

Благотворителен концерт за набиране на средства за тризнаците Стоян, Никол и Цвети ще се проведе от 17:00 часа тази вечер в Двореца на културата и спорта. За децата се грижи майка им Златина Колева. Семейството живее в общинско жилище, наемът на което не е плащан от 5 месеца. Четиримата се издържат с доход от 389 лв. месечно. Две от децата са със здравословни проблеми и майката споделя, че не успява да им осигури лекарства и храна. Последните две сметки за ток на домакинството са на обща стойност 800 лв. Златина мечтае да намери постоянна работа на половин работен ден, с която да осигурява постоянни доходи и да може да посреща месечните разноски. Малкият Стоян е ползвал социален асистент, но е отпаднал от социалната програма. 

В благотворителната инициатива ще вземат участие Жоро Степа Пейчев, Деси Добрева, Константин Джамбазов и Георги Шопов от група "Фобос", Aнатоли Ангелов, ARS (Acoustic Rock Soul). В подкрепа на каузата от НУИ „Д. Христов” ще участват Славина Калканджиева, Йоанна Димитрова, Ирена Атанасова и Димана Димитрова.

Входът за концерта е 5 лева. В залата ще има и кутия за допълнителни дарения. Събраните средства ще бъдат предоставени на семейството в края на събитието.