Биляна Раева ще представлява варненския офис в Брюксел
Биляна Раева ще представлява варненския офис в Брюксел / bilyanaraeva.eu

Биляна Раева ще представлява офиса на Варна в Брюксел. Тя е назначена на длъжността след проведен конкурс, обяви пред журналисти временно изпълняващият длъжността кмет на Варна Христо Бозов.

Офисът в Брюксел датира от 2007-а година. До момента е ръководен само от един представител. Благодарение на дейността му са спечелени няколко проекта. Според Бозов обаче могат да бъдат постигнати далеч по-добри резултати.

Временният градоначалник се надява на повече креативност, за да може освен пряката дейност, която ще бъде свързана с контактите с европейските институции, да има и повече приходна част от него чрез реализиране на проекти, създаване на връзки с бизнеса и инвестиции, както и подкрепа на университетите.

Биляна Раева заяви, че в следващите 9 месеца ще работи за получаването на официален сертификат за офиса, който ще помогне допълнително за признаването му и популяризирането му.  Нейната основна задача ще бъде да създаде положителен образ на града пред Брюксел и Европа.

Наемът на офиса на месец е около 2000 евро. В тази сума са включени таксите за паркинг и консумативи. „За нашите представи тази сума не е никак малка и по тази причина ще се търси съфинансиране.“, каза Бозов. По думите е твърде вероятно да бъде освободен и апартаментът, който се поддържа там. Наемът за него е в размер на 1000 евро на месец.