Балачев: Аз съм кандидатът за кмет на левицата
Балачев: Аз съм кандидатът за кмет на левицата / netinfo
Като кандидат на левицата определи номинацията си за кметския стол лидерът на движение Социалдемократи - Варна и заместник председател на Общинския съвет Бранимир Балачев. Неговата кандидатура е била утвърдена на Националния съвет на движението в София през уикенда.

"Не приемам, че Кирил Йорданов е ляв кандидат. Това, че ръководството на БСП го подкрепя, няма нищо общо с нещата, които е направил за електората с леви убеждения. Настоящият кмет е вреден за управлението на Варна, въпреки фиктивния рейтинг, който си създава", заяви Балачев на пресконференция, на която обяви кандидатурата си. Според него за 8 години във Варна не е решен нито един проблем, а през Общината са минали над 1 млрд. лв.

"Не съм молил нито една партия за помощ и ще приема подкрепа само на принципно основание", добави още заместник-председателят на Общинския съвет.

Движение Социалдемократи ще издигне кандидат кметове за всички райони във Варна. Емилия Бойчева е номинацията за „Младост”, Николина Райчева за „Аспарухово”, Стоян Пасев за „Одесос” и Матей Матеев за район „Проморски”. Кандидатът за „Владиславово” Добромир Джиков е издигнат съвместно с движение „Нашият град”. В село Тополи кандидатът на социалдемократите е Йордан Роев, а в Звездица – Стоян Проданов. Имената на претендентите в общините от Варненска област ще бъдат обявени на 15 септември.