Заради висока скорост в дъжда, катастрофи в Старозагорско
Заради висока скорост в дъжда, катастрофи в Старозагорско / DarikNews.bg, архив

През изминалото денонощие в Старозагорско са станали четири пътно транспортни произшествия. В полицичта са регистрирани още грабеж, пожар и две кражби.

32-годишен чирпанлия се преобърна по таван с лекия си автомобил. Инцидентът е станал при завиване надясно на пътен възел при бул. "Патриарх Евтимий" в кв."Кольо Ганчев" в Стара Загора. Водачът се е движел с несъобразена скорост по мокра пътна настилка, поради което изгубил контрол над автомобила. При инцидента 4-годишната дъщеря на шофьора е получила разкъсно-контузна рана на главата. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на бащата.

Мократа пътна настилка в комбинация с висока скорост предизвика и друга катастрофа в града. 35-годишен мъж от Казанлък е блъснал пешеходка на кръстовището на ул. "Иван Гарванов" с ул. "Иван Гарванов". Потърпевшата е на 50 години. В резултат на удара тя е получила контузия на главата и й е оказана амбулаторна медицинска помощ. Водачът е бил трезвен.

Други две катастрофи, при които превозните средства са навлезли в насрещното платно, са станали предния ден. От гр. Гурково за гр. Велико Търново в посока север се е движел лек автомобил, управляван от 39-годишен старозагорец. Водачът не е съобразил скоростта си с пътните условия и релефа на местността. В следствие на това, на десен завой, мъжът изгубил контрол над автомобила, навлязъл в насрещното движение и се блъснал в друга кола, управлявана от 55-годишен мъж от Пловдив. В резултат на удара пловдивчанинът е получил натъртване в областта на гърдите и е откаран в ЦСМП - Казанлък, където му е оказана амбулаторна медицинска помощ. И двамата водачи са ползвали обезопасителни колани.

От полицията информират, че на пътен възел след с.Ягода, общ.Мъглиж в посока запад се е движел лек автомобил, управляван от 45-годишна старозагорка. При ляв завой, автомобилът навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал челно, завиващата на дясно към с. Ягода 33-годишна жена от Казанлък. По случая работи РУ "Полиция" - Казанлък.