/ БГНЕС
От старозагорската структура на ВМРО припомнят, че организацията от години е последователна по отношение на ромските проблеми в региона и в страната.

Още през далечната 2012 г. структурата на ВМРО в областния град изготви наредба за доброволни отряди по селата в Старозагорско. Документът  имаше за цел да регламентира дейността на формированията, които да оказват съдействие на полицията за противодействие на престъпността в малките населени места.

През изминалата година ВМРО – Стара Загора активно алармира за част от проблемите с ромите. Инициираха и среща с общинското ръководство и предложиха  да бъде направена пътна карта за период от 10 години, която да начертае решението на проблема с незаконното строителство, който засяга не само Стара Загора, но и околните села.

През октомври месец 2018 г. в Гълъбово след опит на полицията да прекрати шумно ромско празненство се стигна до бунт с ранени полицаи, наложи се намеса и на жандармерията. В декларация бе поставен едномесечен срок на директора на МВР в Стара Загора, през който той трябва да предостави информация за вида и броя на криминалните елементи в единадесетте цигански махали в Старозагорско, за приложените мерки при последните подобни случаи в Казанлък, Енина и Гълъбово, както и за превантивните действия, които ще бъдат предприети. Патриотите от ВМРО подкрепиха усилията на полицаите за справяне с инцидента в Гълъбово и във всякакви такива случаи.

Дни след това евродепутатът Ангел Джамбазки проведе открита приемна в Казанлък  по темата. Вицепремиерът Красимир Каракачанов подкрепи също  действията на полицаите при сходен случай в Ботевград. Тогава полицията бе обвинявана в превишаване на правата и употреба на сила. Каракачанов обаче напомни, че при такива казуси е нужно да се прилага цялата строгост на закона.

Според местната партийна структура на ВМРО, законите в страната ни трябва да бъдат общи за всички граждани. „Предприемали сме множество действия за премахването на незаконни постройки, срещу замърсяването, срещу свободното движение на безстопанствени животни, незаконната сеч, нарушаването на обществения ред и спокойствието на гражданите, шумните веселби и силна музика извън позволените за това часове, казват старозагорските воеводи. Затова се надяваме, че ще подкрепите усилията ни в борбата с тези незаконни прояви“, пише в разпространена позиция до медиите местната структура на ВМРО.

Сигнали по темата може да изпращате в партийния офис на ВМРО-Стара Загора, ул. „Княз Борис“ № 65, както и на имейл: vmromo@abv.bg или на телефон: 0888/ 922 836 .