Търсят мерки срещу футболното хулиганство
Търсят мерки срещу футболното хулиганство / netinfo

Областна дирекция “Полиция” и ПФК “Берое” – Стара Загора организират работна среща на тема “Взаимодействие между футболните среди и правозащитните органи за гарантиране реда и сигурността по време на спортни мероприятия”. На срещата, провеждаща се в навечерието на първия домакински мач от ІІІ кръг на първенството на “А” републиканска футболна група, ще бъдат обсъдени ангажиментите и взаимодействието на футболните клубове и правозащитните органи по прилагане Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия и ще се набележат мерки за превантивна дейност и подобряване сигурността на посетителите по време на футболните срещи през започващия сезон.

За участие в срещата са поканени представители на Районен съд, ОДП – Стара Загора, БФС и ПФЛ, общините и Местните комисии за борба с противообществените прояви от Старозагорска област, клубовете от професионалния и аматьорския футбол в областта, фен-клубовете им и медиите.

Срещата ще се проведе от 11 часа на 22 август в залата на Гарнизонен военен клуб. Очаква се по време на срещата да бъде приета Областна програма за превенция и гарантиране реда и сигурността при провеждане на спортни мероприятия.