Представят договора за Интегрирания воден проект за Стара Загора
Представят договора за Интегрирания воден проект за Стара Загора / DarikNews.bg, архив

Във вторник в зала 2 на Община Стара Загора кметът Живко Тодоров ще представи договора за изпълнение на Интегрирания воден проект за Стара Загора.

Договорът за изпълнението на „Интегриран воден проект за Стара Загора", на стойност 40 399 582 лева по Оперативна програма „Околна среда" беше подписан на 01.06.2012 г. Съфинансирането от страна на Община Стара Загора е в размер на 1 232 187 лв.

Договорът включва изпълнение на главен колектор по улица "Княз Борис І" , отливен канал и дъждопреливник , канализационна и водоснабдителна мрежа в кв. "АПК", канализация на кв. Кольо Ганчев-запад", канализационна мрежа на село Богомилово

Реализацията на проекта ще допринесе за подобряване на качеството на околната и жизнената среда на територията на Стара Загора и с. Богомилово, в резултат на по-ефективното пречистване на битовите отпадъчни води.

Посредством въвеждане на екологосъобразно пречистване и заустване на битовите отпадъчни води се цели и подобряване на здравето на местното население. Ще бъдат създадени нови работни места по време на изпълнението на проекта, както и в резултат на неговото изпълнение.

Очаква се и повишаване на атрактивността на региона за инвестиции и благосъстоянието на населението.

За Интегрирания воден проект Община Стара Загора получи от Министерството на околната среда и водите почетен знак и грамота за най-бързо преминал през оценка европейски проект.

Стара Загора беше първият град, който успя да подготви и представи навреме във ведомството проекта, осигуряващ безвъзмездна финансова помощ в размер на над 39 167 млн. лв