Отново вандализъм в парк „Розариум“
Отново вандализъм в парк „Розариум“ / Община Казанлък

Установен е пореден вандализъм в парк „Розариум". Непосредствено до фонтана в центъра на парка има мраморен елемент с три осветителни тела, като двете от тях вече са счупени. През месец януари бе установено, че е счупен и единият водоскок на фонтана и едното осветително тяло на съоръжението до него. Тогава щетите бяха възстановени от Община Казанлък.

Освен счупените осветителни тела, е установено, че са прекършени и двете лирови дръвчета с височина 2.5 метра, намиращи се близо до фонтана. Очакваше се този сезон декоративните дръвчета да цъфнат с прекрасни жълти цветове, но за съжаление, това няма да се случи, поради унищожаването на короната на растенията.

От видеокамерата, насочена към тази част от парка, ще бъдат установени извършителите на деянието. От Община Казанлък са взети мерки за възстановяване на унищожените осветителни тела, но няма как това да стане със счупените дръвчета.

Община Казанлък призовава гражданите за бдителност към такива нарушения и сигнализиране органите на реда, ако са свидетели на действия, водещи до унищожаване на обществената собственост.