Лапидариум
Лапидариум / Дарик Добрич
Драматичен театър „Гео Милев” – Стара Загора отново ще приключи театралния сезон през месец юли с представления на открито.  Постановките ще бъдат представени сред прохладата и очарованието на Лапидариума в Регионален исторически музей Стара Загора.
 
28 ЮНИ от 21.00 - „Паника в хотела” от Рей Куни, режисьор проф. Андрей Аврамов.
 Авторът поставя героите си в невероятни комични ситуации и с неподражаем хумор се надсмива над самозабравилите се политици...  Смях до сълзи и небивало забавление Ви очакват с героите на тази съвременна блестяща комедия! Не я пропускайте!

2, 3 и 4 ЮЛИ от 21.00 - „Енергични хора” от Василий Шукшин, сценична редакция и постановка Николай Урумов, със специалното участие на Михаил Билалов.
 Във време на корупция и измами, една жена, уморена от "бизнеса" и разгулния живот на своя мъж и неговите приятели -  "енергични мошеници", решава да разбули действителността, но разбира, че истината не винаги е най-доброто решение!  "Енергични хора" е блестяща комедия на Василий Шукшин заплетена с много смях, реални образи и характери в борба за надмощие над истината!
 
9 и 10 ЮЛИ от 21.00 - „Нощно слънце”  по Йордан Йовков, постановка Юрий Дачев.
 В разказите на Йовков има много „преминаващи“ хора – другоселци, циркови артисти, търсещи работа из добруджанските села учители… Вятърът ги е довял отнякъде и ги среща – несретни, търсещи убежище за кратко, незнаещи какво ги чака утре... Една такава среща се случва в нашето представление. В крайпътен хан, в тъмна нощ, под натежали от дъжда бели рози…
 
12 ЮЛИ от 21.00 – “Прелестите на изневярата” от Валентин Красногоров, режисьор Христофор Недков.
 Какво същество е човекът?!... Съвършен организъм, дух и тяло в едно цяло?... Изтъкан от емоции, чувства, надежди, амбиции, мечти, фантазии...  Прашинка и вселена, разум и безумие. Смешен и тъжен в своите пориви и страхове, силен и слаб, велик или жалък... Просто човек – на който нищо човешко не му е чуждо, който вечно търси любовта – все по-нова, по-силна, по-различна, по-истинска, по-засищаща тази вечна, неутолима жажда!...