Младежи събират пари чрез екоинициатива
Младежи събират пари чрез екоинициатива / DarikNews.bg, архив

Младежка банка-Стара Загора ще събира средства чрез специални екоинициативи. Със средствата ще бъдат финансирани различни младежки проекти.

Екокампанията стартира на 11 април със състезание между училищата за най-голямо количество събрани пластмасови и хартиени отпадъци. На 13 април ще бъде организиран еко хепънинг „Млад и зелен" пред сградата на Община Стара Загора. В него ще бъдат направени траш арт инсталации, демонстрационни арт ателиета, в които всеки ще може да изработи или закупи различни предмети от отпадъчни материали.

Всеки гражданин ще може да подкрепи инициативата като донесе пластмасови и хартиени отпадъци, които ще се събират на специално предназначено за целта място.

Кампанията се реализира с подкрепата на Община Стара Загора, Търговско промишлена палата - Стара Загора, Граждански клуб ЛИПА - Стара Загора, ГО Екоцентър - Стара Загора, Нелсен Чистота ООД, МОЛ Галерия - Стара Загора.

Гост на събитието ще бъде Юлиян Попов - министър на околната среда и водите.

Моделът "Младежка Банка" е уникален метод за въвличане на младите хора в дейности в полза на общността. Основни принципи на работа са младежко участие и подобряване качеството на филантропията, осъществявана от млади хора за млади хора.