книги
книги / iStock/Getty Images
Юлияна Антонова-Мурата ще гостува в Стара Загора и ще представи книгите си „Моши моши, Япония” и „Уки уки, Япония”.

Заповядайте на 24 октомври (четвъртък) от 18:00 часа в Международен младежки център (бул. „Княз Александър Батенберг" 19), канят организаторите от библиотека „Родина”, ММЦ-Стара Загора и община Стара Загора.

Юлияна Антонова-Мурата е завършила 91 Немска езикова гимназия "Професор Константин Гълъбов", след което немска филология и психология в Софийския университет "Свети Климент Охридски". Била е преподавател в Медицинска академия в София. Като дългогодишен дипломат (пълномощен-министър) и съпруга на японец тя има възможност да живее на различни места по света - Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любопитство. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия. Сърцето й обаче завинаги остава в Япония, където има три мандата като дипломат и където живее и до днес със семейството си. "Моши моши, Япония" е първата й книга, написана с много любов". “Уки уки, Япония", е нейната втора книга, която бе издадена преди броени месеци.

„Уки уки, Япония”: "Уки уки" е чувството, когато човек подарява внимание и обич, когато дарява с радост и с усмивка другия, усещането за отърсване от страха и съмненията, когато поднасяш без разлика на дистанция и възраст своята лекота в сърцето и ти я върнат, за да я дариш на друг. То е да предаваш това усещане на близки и непознати и те да ти го връщат. То е да се рееш в облаците, да си над страха и страданието, да летиш с усещане, че някой те харесва, че те обича и ти като щафета да го върнеш на него и на всички около теб. Това усещане е уки уки.

„Моши моши, Япония”: Moshi moshi– освен в значението на телефонното обаждане “ало”, има и друго, което е изведено от авторката като първи разказ в книгата и той “води” останалите – в значение на: “Извинете, с какво мога да Ви помогна”, Имате ли от нещо нужда?”