Кметът Тодоров разговаря с петима свои предшественици
Кметът Тодоров разговаря с петима свои предшественици / DarikNews.bg

Кметът Живко Тодоров прие в общината петима от своите предшественици-Купен Купенов, Тотю Нанев, Стоян Стоянов, Антон Андронов и д-р Евгений Желев.
Ангажименти попречиха на двамата професори -Светлин Танчев и Цанко Яблански, да участват в разговорите.

„Тази традиция трябва да продължи и занапред, защото в началото на годината и на мандата е добре да обменя опит с хора, които действително са оставили следа в развитието на нашия град. Предстои да разработим стратегия за развитието на Стара Загора в следващите 10-15 години и затова вашият опит и виждания ще бъдат полезни и важни за града ни", посочи новоизбраният старозагорски кмет Живко Тодоров.

Кметът Тодоров разговаря с петима свои предшественици
netinfo

Най-възрастният от присъстващите на традиционната среща Купен Купенов пожела късмет и успех на младия си колега и обясни, че според него той поема управлението на един добре подреден град.

„За Стара Загора е направено много, но има и още какво да се стори. Трябва да се помага на хората, защото един ден те сами ще се отблагодарят на общината", сподели Тотю Нанев. Според него е важно и занапред да се използват възможностите на европейските фонодове, но преди всичко общинските структури трябва да помагат на малките и средните предприятия. Би могло да се създаде консултиращо звено, което да дава насоки на местния бизнес как да работи по европейските програми, посъветва Антон Андронов.

Кметът Тодоров разговаря с петима свои предшественици
netinfo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Расте и младее", да бъде вече мотото на Стара Загора, предложи Стоян Стоянов, който е кметувал преди 20 години, а д-р Желев сподели с Живко Тодоров принципа, който е следвал по време на своето управление-„преди всичко не вреди".