Кметът на Мъглиж: Гасим пожари
Кметът на Мъглиж: Гасим пожари / DarikNews.bg, архив
Кметът на Мъглиж: Гасим пожари
48184
Кметът на Мъглиж: Гасим пожари
  • Кметът на Мъглиж: Гасим пожари

Община Мъглиж ще връща близо 163 хиляди лева на Министерството на околната среда и водите за неизпълнени ангажименти към проект за пречиствателна станция и канализация.

„Парите са взети авансово за прединвестиционни проучвания. Установихме, че към ведомството е трябвало да се изпратят няколко документа, единият от които е копие на БУЛСТАТ. Предишната администрация не си е свършила работата и затова сега трябва да възстановим парите и да прекратим проект, който е за около 800 хиляди лева", коментира за Дарик новият кмет на Мъглиж Господин Господинов. По думите му новото местно ръководство е заварило „прекрасно" наследство, но предстои да бъде извършен финансов одит, който да установи досегашните нередности. „Сега гасим пожари", сподели Господинов. Според проверка на Старозагорската Сметна палата не са установени нередности в особено големи размери.

Мъглижкият кмет Господинов обясни още, че за цялостен ремонт на банята в с. Ягода, която е паметник на културата, са необходими около 4 милиона лева. „Предизборно бяха отделени 50-100 хиляди лева, които са крайно недостатъчни. Специалсти направиха предварително проучване, според което само за реконструкция на покрива трябват около 250 хиляди лева. Ще кандидатстваме по европейски програми, за да възстановим банята в с. Ягода-паметник на културата, място с лековита вода, от което могат да се възползват и българи, и чужденци", категоричен е Господинов.

Този следобед в Мъглиж ще бъде запалена Коледната елха. Сем. Костови от Мъглиж пък организират коледна трапеза за децата от Помощното училище „Петър Берон", а добрата инициатива ще се превърне в традиция, обеща кметът Господинов.

Цялото интервю с него може да чуете в прикачения звуков файл.