Казанлъшкият паяк - на две смени от август
Казанлъшкият паяк - на две смени от август / netinfo

     От началото на август звеното за кратковременно паркиране към Община Казанлък ще работи на две смени. Така времето, в което нарушителите на Наредба 27 на местния Общински съвет ще ги грози глоба от 10 лева и скоби на автомобилите им, ще се увеличи с 4 часа.

    Контрольорите заедно с полицаи ще бдят за изпълнението на наредбата от 7 до 21 часа всеки ден. Съгласно наредбата в Казанлък за паркиране в централната част срещу заплащане са определени 10 зони. Всеки който спира в тях за е длъжен да заплаща такси от минимум 40 стотинки за половин час. Автомобилите без такива талони ги грозят глоби. 6 засега са паркоматите в града на розите, като в най- скоро време ще бъдат монтирани още 3.
Повечето водачи на МПС-та са категорични, че броят на паркоматате е недостатъчен, както и че липсва съответната маркировка за паркинги, местата на паркоматите и опасността от закопчване със скоби при нетаксуване. Това са и най- честите мотиви за разправии със служителите на звеното, които чинно поставят скоби заедно с указателни бележки къде да се позвъни и колко е глобата за откопчаване.
        В момента нарушителите се санкционират чрез  поставяне на скоби и имат възможност в рамките на работния ден да заплатят глобите си от по 10 лева. Средно 35 човека „горят" дневно по този начин. Ако те откажат, намесва се полицията и тогава се съставя акт за нарушение, при който се отнемат точки от талона на водача.
Затова повече нарушители предпочитат глобата пред точките.

Съгласно Наредба 27 събраните средства от нарушителите трябва да се влагат в ремонт на пътища. До момента отчет за това колко са събрани от паркоматите, не е правен.