Казанлък избира своята Царица Роза
Казанлък избира своята Царица Роза / netinfo


Казанлък избира тази вечер своята Царица Роза.
21 са претендентките за короната, които ще дефилират пред публика и жури в 3 тура, в спектакъл с начало 19 часа.
Девойките- абитуриентки от казанлъшките училища ще се представят в малки черни рокли, фолклорни роби и официални тоалети. В програмата специално участие ще има и певицата Светла Иванова, която е от Казанлък и е самата тя преди години е била сред участничките в този конкурс. Трупата на Нешка Робева „Нешънъл арт" също ще радва зрителите на спектакъла.


Организаторите на конкурса-спектакъл са подготвили и специална изненада за зрителите - пред тях ще дефилират и 18 от досегашните царици Рози на Казанлък, избирани в различни години.


9-членно жури ще определи трите най- красиви момичета на Казанлък за настоящата година, като избраната царица Роза ще има чест да води юбилейното празнично шествие тази година в града, посветено на 110-та годишнина от първия празник на розата в Казанлък.


За първи път новоизбраната царица ще бъде и коронясана на сцената на ДК „Арсенал" от кмета на Казанлък Галина Стоянова. Досега това ставаше в отделна церемония, на площад „Севтополис", два дни преди самото празнично шествие.
Сред гостите на спектакъла тази вечер се очаква и първият дипломат на Япония у нас- Н.Пр. Такаши Коидзуми.
Билетите за спектакъла тази вечер са изчерпани от преди седмици.
Интернет портал и електронен екран пред ДК „Арсенал" ще са компенсацията в живото излъчване на спектакъла за желаещите да го видят, но останали без билет.

Водещи на спектакъла тази вечер са актьорите Ирена Дунавска и Георги Атанасов.