Канят бизнеса на информационна среща
Канят бизнеса на информационна среща / DarikNews.bg, архив


Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира информационни срещи в 27 областни града в страната по проект "Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия" по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007 - 2013.

Информационната среща в Стара Загора ще се проведе на 13 март от 14 часа. в Конферентна зала на Областна администрация Стара Загора.

По време на срещите експертите ще информират представителите на бизнеса за възможностите и условията за участие на българските фирми в специализирани международни изложби и панаири; бизнес мисии в държавите на Европейския съюз и в трети страни; обучителни, информационни и специализирани семинари, насочени към развиване на външнотърговски умения и представяне на външни пазари на българските предприятия; регистриране и получаване на информация, предоставяна на разработения по проекта Национален експортен портал www.export.government.bg

Проект "Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия" стартира на 22 април 2010 г. със срок за изпълнение три години.

Общата му цел е укрепване и разширяване на присъствието на българските предприятия на европейския и световните пазари, както и ефективно използване на предимствата на европейския пазар от българските фирми.