Блъснаха велосипедист и двама пешеходци в Казанлък и Стара Загора
Блъснаха велосипедист и двама пешеходци в Казанлък и Стара Загора / Dariknews.bg, архив

7-годишно дете с велосипед и двама пешеходци, съответно на 68 години и на 12 години са станали жертва на пътно-транспортни произшествия в последните 24 часа.

7-годишното дете е блъснато на пешеходна пътека на кръстовището на булевард „Александър Стамболийски" и улица „Гладстон" в Казанлък. Детето е блъснато от 24-годишен шофьор, управлявал мотопед. След сблъсъка велосипедистът паднал на пътното платно и е получил охлузни рани по чело, лява скула, ляво бедро и ляв глезен.

Детето е откарано във филиала на спешна медицинска помощ в Казанлък, прегледано, обслужено амбулаторно и освободено без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като е отчетен нулев резултат. Съставен му е Акт за установяване на административно нарушение.

Инцидентът с 68-годишната пешеходка от Стара Загора е станал на кръстовището на улиците „Христо Ботев" и „Димчо Стаев". При ляв завой от улица „Христо Ботев" към улица „Димчо Стаев" лек автомобил, управляван от 77-годишен шофьор с предната си част удря пресичащата по пешеходната пътека възрастна старозагорка. В следствие на пътното-транспортното произшествие жената е с травма на главата, откарана е и обслужена в Центъра за спешна медицинска помощ в града, след което е освободена без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като е отчетен нулев резултат.

Пътно-транспортното произшествие с 12-годишното момиче е станало на кръстовището на улица „Княз Борис І" и булевард „Св. Патриарх Евтимий". При ляв завой лек автомобил, управляван от 25-годишна жена от Стара Загора, ударил с предната си част момичето, което пресичало по пешеходната пътека.

В следствие на инцидента детето е получило травма и оток на главата, охлузвания по тялото. Настанена за наблюдение в отделение по неврохирургия в МБАЛ - Ст.Загора, без опасност за живота. Водачката е тествана за употреба на алкохол, като е отчетен нулев резултат.

И по двата случая са образувани досъдебни производства.