документи химикал
документи химикал / Архив
Общинският съвет в Казанлък прие на първо четене Бюджета на Общината за 2019 година. Размерът му е над 58,5 млн лева /58 618 958 лева /, което е с повече от 8 млн лева от миналогодишния, а преходният остатък е над 4 млн лева.
 
Като разумен и балансиран определи Бюджет 2019 общинският съветник от ГЕРБ Иван Гитев. „Това е най-големият Бюджет досега, който ни се предлага да гласуваме. Зад цифрите стоят не само реални политики, но и реални разчети за всичко, което трябва да се случи в региона”,  коментира Гитев и припомни, че за поредна година в община Казанлък няма да бъдат увеличавани местните данъци и такси, с изключение на задължителната промяна на закона за данъка на МПС .
 
Сред планираните големи инвестиционни проекти, които ще се реализират тази година, той открои Проектът за интегрирания градски транспорт. Удобните електробуси, които ще бъдат закупени, ще дадат една нова екологична визия на казанлъшкия транспорт .„Ще бъдат ремонтирани старите велоалеи, ще бъдат изграден и нови, което ще даде възможност на гражданите освен да спортуват активно, но и да посещават Долината на тракийските царе. Предвижда се реновиране на Северния обход на града, за да се облекчи движението в централната градска част”, допълни още съветникът.
 
В сферата на здравеопазването се планира да се реконструира и санира ДКЦ –Поликлиника, като по-голямата  част от разходите ще са от външно финансиране. Това, според Гитев, е доказателство, че община Казанлък разумно използва възможностите както на държавното финансиране, така и на европейските фондове.

В сектор Образование, общинският съветник открои дейностите за подновяване на дворните пространства на детските заведения в Казанлък, както и подобряване на спортната инфраструктура на училищата.
 
За постигане на по-добра сигурност за живеещите в Казанлък ще бъде изградено обещаното видеонаблюдение на източния вход на града и кв. „Кармен“. 
 
В Бюджета на община Казанлък за тази година се планира 10-процентно увеличение на бюджетните заплати в администрацията, както и на работещите във всички останали звена.
 
Бюджетът на община Казанлък ще бъде гласуван окончателно следващата седмица.