Тракийски сървайвър
Тракийски сървайвър / община Казанлък
Рекорден интерес от участници от цялата страна към второто издание на уникалното състезание Thracian Survivor, организарано от Община Казанлък и Сдружение „Ай Рън“ в рамките на Празници в Долината на тракийските царе, които ще се проведат от 29 август до 1 септември.
 

Тракийски сървайвър
община Казанлък

Очаква се на старта да застанат до 75 отбора по двойки, които да мерят сили за първото място. Мероприятието е уникално в световен мащаб, изисквайки от съотборниците да работят в пълен синхрон, за да го завършат - те ще бъдат завързани през цялото време с петметрово въже, което ще изисква от всеки да действа екипно за постигането на успеха.
 

Тракийски сървайвър
община Казанлък


Преминаване през река, лазене в тунели под земята, преминаване на дълбоки окопи, сечене на дърва, носене на тежести са само част от множеството атрактивни препятствия, които трябва да преминат участниците, тествайки силата и волята си.

 

Тракийски сървайвър
община Казанлък


Състезанието ще се проведе на 31 август на стадион „Севтополис“,  в непосредствена близост до стената за катерене и Младежки дом, Казанлък.
 
Кратка програма на събитието:
 
08:00 - 09:00 - Записване на нови отбори и раздаване на стартовите пакети от вече записаните
09:30 - 09:45 - Завързване на двойките с въжета
09:50 – Кратка техническа конференция и приветствия от представители на Община Казанлък
10:00 - Старт на първите отборите (стартират по 10 отбора през 10 минути)
14:00 – Официално награждаване на победителите
 

Тракийски сървайвър
община Казанлък


Всички, които искат да следят надпреварата, могат да го направят на www.race-tracking.com, където в реално време ще има информация за временното класиране.