Софиянци ще избират каква да бъде настилката по булевард Дондуков
Софиянци ще избират каква да бъде настилката по булевард Дондуков / Sofia Photo Agency, архив

Софиянци ще избират каква да бъде настилката по столичния булевард „Княз Александър Дондуков". Пред Дарик зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев заяви, че се обсъждат три варианта за ремонт на булеварда. Те се различават по вида на настилката - дали тя да бъде павета, както досега, изцяло асфалт или комбинация от двете.

На сайта на Столична община гражданите могат да гласуват за предпочитаната от тях настилка. Ремонтът на булеварда ще започне през пролетта на 2017-а година.

"Има три проекта, които са изготвени от Столична община и те включват както запазване изцяло на паважната настилка, така и замяната на 100% с асфалтова настилка, както и комбинация между двата вида настилки, като асфалтът се предвижда да е по основните платна, където е автомобилното движение, а паважът да е по трамвайните линии", каза Крусев.

Към момента е пусната анкета на сайта на Столична община, където всички жители на столицата могат да дадат своя отговор. До обяд само са били близо 5000 отговора. След това ще бъдат организирани и няколко обществени обсъждания, на които да се чуят различните гледни точки и на цялата тази база ще се вземе окончателно решение.

"До момента са по равно и трите варианта в онлайн анкетата. Няма срок на анкетата. Въпросът е да се чуят максимално много мнения. И двете настилки имат плюсове и минуси. През пролетта на 2017 г. започва ремонтът", каза още зам.-кметът.