Жители на столичния квартал „Люлин” сигнализират за системен проблем с поставена отрова в близост до училище. Това притеснява хората с домашни любимци в района, съобщава NOVA

„Притеснени сме, защото проблемът е системен. Има случаи на поставени колбаси с кабърчета и игли, включително и прах срещу растителни паразити. Много е важно стопаните да бъдат наясно как една отрова може да бъде неутрализирана. В повечето случаи няма необходимото време да се търси помощ от ветеринар”, казва Виктория, стопанка на 5 кучета.

Мъж намери кучето си мъртво в Монтанско

„Близо до моя вход имаше поставена отрова с неясен произход. Съседи ми сигнализираха, че няколко котки са намерени отровени. Всички са притеснени от случващото се”, добавя друг стопанин - Константин.

Според ветеринарите времето за реакция е 10 минути - след това изходът за отровен домашен любимец може да бъде фатален.

Все още е неясно каква е отровата, като има хипотези, че това е антифриз.

Мъж и жена изхвърлиха кученца в шахта в столицата

Има опасност не само за животните, но и са малките деца, които играят в близост до училището и жилищните блокове, предупреждават Виктория и Константин.

Сигналът за проблема е подаден в 9 РПУ, откъдето казват, че проби са изпратени в БАБХ и до 20 дни трябва да излязат резултатите, които да установят какво е веществото и опасно ли е то.
NOVA