/ netinfo
Два дни преди началото на ремонта по столичния булевард „Княз Александър Дондуков” – все още не е ясно как ще изглежда той след обновлението.

Общината обсъжда със софиянци как да изглежда бул. "Дондуков"

След няколко обществени обсъждания и онлайн допитване в средата на месеца от Столична община бяха категорични, че по участъка от бул. "Васил Левски" до "триъгълника на властта" ще има и павета, и асфалт. Сега обаче се оказва, че последната дума за вида на настилката има Министерството на културата. Зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев посочи, че ведомството трябва да одобри проекта, който от „Московска 33” предлагат.
 
"В момента се извършва подготовка на строителната фирма, която ще изпълнява ремонта. Утре има насрочено обсъждане, което е в Министерство на културата, то ще бъде в тесен кръг от специалисти, които ще вземат съответното решение дали ще съгласуват проекта, който ние сме им предоставили за ремонт на бул. "Дондуков", съответно ние си мобилизираме екипите, така че Софийска вода да влезе първоначално в участъка между "Кракра" и "Васил Левски", след което фирмата-изпълнител да започне с ремонта на тротоари, както е тук", каза още Евгени Крусев.

Ремонтират и булевард "България" през лятото
 
"Ние ще се съобразим изцяло със становището на Министерство на културата, каквото и да е то", отговори зам.-кметът по повод каква ще бъде настилката.