Деница Николова поема временно управлението на район Младост
Деница Николова поема временно управлението на район Младост / DarikNews.bg

Деница Николова е новият временен кмет на район "Младост" в София. Решението беше взето на извънредно заседание на Столичния общински съвет.

Гласуването беше тайно, като Николова получи подкрепата на 40 от съветниците, един гласува "против", а трима "въздържал се".

От 2011 г. Николова е секретар на "Младост", а от тази година зам. кмет на района с ресор образование, соц. дейности, култура и спорт. Тя ще изпълнява длъжността до частичните местни избори в квартала, които най-вероятно ще се проведат заедно с президентските на 6 ноември т.г.

Жителите на столичния квартал "Младост" продължават бунта си (ВИДЕО/СНИМКИ)

До оставката на настоящият кмет на район "Младост" Цвета Авджиева се стигна след скандала със застрояването на междублокови пространства в района.

Пред журналисти Ирена Анастасова от БСП каза, че проблемът със зелените площи в "Младост" е бомба със закъснител.

Според нея той датира още от 1993 г. с приемането на Закона за реституцията и връщането на собствениците на земеделски земи на територията на района.

Атанасова изрази мнение, че столичният кмет Йорданка Фандъкова прави единственото възможно да разглежда всеки случай по отделно. По думите й обаче това няма да реши проблема.