ЧЕЗ предупреждава за смущения в елекрозахранването
ЧЕЗ предупреждава за смущения в елекрозахранването / снимка: Sofia Photo Agency, архив
ЧЕЗ предупреждава за смущения в елекрозахранването
65979
ЧЕЗ предупреждава за смущения в елекрозахранването
  • ЧЕЗ предупреждава за смущения в елекрозахранването

Столичният градски транспорт, болници, сгради на държавни институции и жилищни квартали могат да бъдат засегнати от временни смущения в електрозахранването. Това съобщиха от ЧЕЗ-Електроразпределение. Причината е предстоящ сериозен ремонт на електроразпределителната мрежа, който ще продължи до 25 септември.

Централната градска част и над 20 столични квартала могат да бъдат засегнати от смущения в електрозахранването. Уведомени са всички болници и държавни институции, както и ръководството на Столичния градски транспорт, заяви Владимир Апостолов, директор на ЧЕЗ-Електроразпределение.

От ЧЕЗ бяха категорични, че няма да има спиране на тока, но били възможни смущения, уточни Апостолов. Причина за тези смущения е подмяна на кабелната мрежа.

Ще бъдат инвестирани в следващите 10 години 130 млн. лева за нова енергийна инфраструктура в София, обясниха от дружеството. Настоящата мрежа не е подменяна от 40 години. Тези инвестиции няма да повлияят на цената на тока, увери Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ България.