/ БГНЕС
Авария остави без топлоподаване „Майчин дом“
99832
Авария остави без топлоподаване „Майчин дом“
  • Авария остави без топлоподаване „Майчин дом“
Авария остави без топлоподаване "Майчин дом" и част от столичната Александровска болница. В стаите и отделенията в акушеро-гинекологичната болница, които не разполагат с климатици, са преместени наличните отоплителни уреди, с които лечебното заведение разполага.
 
Пред Дарик зам.-директорът по административните дейности в "Майчин дом" Любомир Пенев увери, че към момента място за притеснение за настанените в заведението пациенти няма.
 
Авария остави без топло столичен квартал и част от центъра на София

"Към момента няма нищо притеснително. Направили сме нужната организация. На местата, където нямаме монтирани климатици, са преместени печки и други електроуреди, за да поддържаме необходимата температура. Нямаме други инциденти", съобщи той. "Ако някъде падне температурата, проверяваме, пренасочваме отоплителни уреди. Надявам се няма да има оплаквания и нарушаване на работния процес", каза още Пенев.
 
"Свикан е кризисен щаб по разпореждане на изпълнителния директор. Направена е нужната организация, ако се продължи по-дълго тази авария ние сме подготвени", съобщи Любомир Пенев.
 
От "Топлофикация"-София съобщиха, че се работи за отстраняване на аварията и се очаква топлоподаването в района да бъде възстановено още днес.