20-годишно момиче убито заради нежелана бременност
20-годишно момиче убито заради нежелана бременност / снимка: БГНЕС, архив
20-годишно момиче убито заради нежелана бременност
62241
20-годишно момиче убито заради нежелана бременност
  • 20-годишно момиче убито заради нежелана бременност

20-годишна жена бе открита убита в София. Петя Тодорова е намерена мъртва вчера по обяд в шахта на улица „Суходолска" в местността „Смърдана”, в района на Западен парк, след подаден от случаен минувач сигнал на телефон 112.

Момичето е било бременно в първите месеци. Задържани са убийците й 24-годишният Михаил Миков и 19-годишният Емил Азов. Те са приятели и живеят в кв. „Люлин”.  И двамата са имали интимни отношения с младата жена, като в любовния триъгълник не е имало ревност.

Жестокото убийство е планирано, а мотивът е бременността на Петя. Когато тя съобщила на Емил в неделя вечерта, че чака дете от него, 19-годишният младеж решил заедно с приятеля му да я убият и така да се справят с проблема. И двамата са имали интимни отношения с Петя, но тя е смятала,че Емил е баща на детето й.

Петя е видяна за последно жива от баща й в понеделник, 4 март, в кв. „Обеля”, където семейството живее. Момичето било с Емил и Михаил. След като на 5 март Петя не се прибрала, родителите й потърсили съдействие от полицията и я обявили за издирване. Младата жена е открита мъртва, захвърлена в шахта в местността „Смърдана”. Няколко часа след това убийците са задържани, обясни шефът на сектор „Убийства” Георги Тотков.

Петя се запознала преди две години с Емил и Михаил през интернет. Родителите й я описват като прекалено затворена, имала страхова невроза и не обичала да излиза от вкъщи. Семейството на Петя, която има и брат, знаело, че тя е бременна.

Емил и Михаил са направили пълни самопризнания за случилото се, но никой от тях не е казал, че съжалява за стореното.

Тази сутрин разследващи полица направиха следствен експеримент възстановка на мястото на убийството в присъствието на двамата задържани.

На 400 метра от местопрестъплението живее кварталният полицай. Той обаче не е чул и видял нищо. Съседите в близост също научили от полицията какво се е случило.

Емил и Михаил са познавали добре района, където са убили Петя. Изхвърлили са трупа й в шахтата, за да не бъде открита, допълни Георги Тотков.

Двамата задържани имат криминални прояви. Емил е от ромски произход. Те са работили на бензиностанции, но Емил от известно време бил без работа. В деня преди да се срещнат и извършат жестокото престъпление, той е бил на интервю за работа.