Заседание на Общински съвет – Стралджа
Заседание на Общински съвет – Стралджа / Общински пресцентър Стралджа , архив

Повече от 20 точки са включени в предварителния дневен ред на последното за годината заседание на Общински съвет - Стралджа. Освен състоянието в общината по сигурността, актуализация на бюджет 2014, приемане вътрешни компенсирани промени по план сметка за дейност „Чистота” 2014 и план сметка за 2015 г., утвърждаване на Общинска програма за опазване на околната среда 2014-2020 г. и ред други въпроси , с особена  тревога съветниците ще обсъдят становищата на кмета Митко Андонов и на Инициативен комитет Лозенец относно представен в РИОСВ Ст. Загора Доклад за политиката за предотвратяване на големи аварии на „Ривърс Инвест” ЕООД - производствено складова база „Стралджа-Мараш” и намерението за възстановяване складовете за съхранение на взривни вещества и боеприпаси.

От общинския пресцентър уточняват, че на съвместно заседание всички постоянни комисии вече са обсъдили предложените становища от кмета Андонов и Инициативния комитет, като с пълно единодушие съветниците одобриха направените изводи, обединиха се около становището за категоричен отказ за възстановяване на проблемната база.

 

На заседанието на ОбС – Стралджа на 11 декември се очаква да бъде приета декларация, която да се изпрати на вниманието на всички инстанции, от които зависи вземането на решение за недопускане подновяване дейността на база „Стралджа- Мараш”.