Заместник посланикът на Британското посолство в София Ник Лийк посети Сливен
Заместник посланикът на Британското посолство в София Ник Лийк посети Сливен / netinfo

В Сливен на посещение бе заместник посланикът на Британското посолство в София Ник Лийк, Марта Рашеева – сътрудник търговия и инвестиции и Петя Христова – координатор проекти, съобщиха от пресцентъра на областна управа. Поводът е празника на града Димитровден.

По време на гостуването те се запознаха с проблемите на хората и техните очаквания след членството на страната ни в ЕС, както и да предложат консултантската си помощ в разработването на проекти.

Областният управител Христина Чолакова запозна гостите с административно-териториалната структура на областта, като се спря по-подробно на големия потенциал за развитие на алтернативен туризъм. „Сливен се променя и става модерен град, но все още очаква своите големи инвеститори”, добави Чолакова.

Зам. посланикът и придружаващите го дами се запознаха с двата проекта на Областна администрация, която е разработила съвместно с Британското министерство на международното развитие, и които са поставили началото на много сериозни процеси в придобиването на познания за усвояване на средства от Европейските фондове.

Гостите са проявили интерес към търсенето на имоти в региона от страна на британски граждани, както и в кои селища от областта са концентрирани британските граждани избрали да живеят в страната ни.

На раздяла заместник британския посланик Ник Лийк се разписа в почетната книга за гости.