Заловиха крадци на множество автомобили
Заловиха крадци на множество автомобили / netinfo

Криминалистите от Сливен заловиха двама мъже, които извършили множество кражби на автомобили, съобщават от полицията. Единият автомобил бил открит в частен дом в село Чинтулово, разглобен и подготвен за предаване на пункт за изкупуване на цветни метали. На същото място е извършен опит за продажба на лекотоварен автомобил, който двамата крадци задигнали от Стара Загора на 8 май. Извършителите на престъплението са задържани за 24 часа в РПУ - Сливен.

По-късно е установено, че на 10 януари двамата са извършили кражба на лека кола от булевард „Панайот Хитов” в Сливен. Автомобилът бил разглобен и предаден в пункт за изкупуване на цветни метали в град Елин Пелин.

На 20 април двамата мъже са извършили кражба на лекотоварен автомобил пред жилищен блок в квартал „Българка” в Сливен. Микробусът е продаден на 36-годишният мъж от село Столник, Община Елин Пелин. На 9 април в неговия дом микробусът е открит с подменени регистрационни табели.

При извършеното претърсване в дома на единия от крадците в Сливен, са открити и иззети веществени доказателства за престъпната дейност и на двамата - инструменти, регистрационни табели и др. На двамата е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за 72 часа с разпореждане на Районна прокуратура - Сливен.  Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.