В квартал „Дружба ще отбележат Международния ден на възрастните хора
В квартал „Дружба ще отбележат Международния ден на възрастните хора / netinfo

Международният ден на възрастните хора  - 1 октомври, ще отбележи с концерт читалище „Дружба" в Сливен. На самия ден от 10.30 ч. в салона на читалището деца от детска градина „Детски рай", самодейци при читалището и Клуба на пенсионера в кв. „Дружба" ще честват заедно събитието. То е част от националната кампания „Общество на всички възрасти", организирана от Фондация Лале.

Международният ден на възрастните хора - 1 октомври, е обявен през 1991 г. с решение на Общото събрание на ООН. Ежегодно този ден се отбелязва в десетки страни под мотото „Общество на всички възрасти".

Целта на кампанията е да обърнем внимание на възрастните хора около нас, да отбележим техния принос към обществото ни, да чуем това, което имат да ни разкажат. Ежедневието на възрастните хора не винаги е лесно, но това което според тях самите най-много им тежи е самотата, изолацията, неразбирането, незачитането.

Хора от всички възрасти, граждански организации, читалища, училища, общини и кметства от цялата страна ще се включат с различни инициативи в полза на възрастните в своята общност. Всички те са обединени от една идея - да отдадат признание на ролята, мъдростта и приноса на възрастните хора около нас - нашите родители, баби и дядовци.