/ Община Ямбол
Улесняване проводимостта на потока от автомобили е целта на предстоящата промяна в режима на преминаване през кръстовището до ХЕС. От 14.00 часа ще се направи тестване на светофарната уредба по новия режим на работа.

В Ямбол: В ход са ремонтите по сградите на ОУ „Хр. Смирненски“ и бившето ОУ „Д. Дебелянов“ (СНИМКИ)

Контролата ще се извърши в присъствието на служители на сектор Пътна полиция. В случай, че тестовият период мине успешно, се предвижда светофарната уредба да продължи да работи по новия режим. При евентуално възникване на технически проблеми, те ще бъдат своевременно отстранени в почивните дни и системата ще бъде готова за работа в понеделник – 27 август.

В Ямбол: Въвеждат временно ограничение на движението на кръстовището до жк „Д-р Дончев“

Промяната цели цялостно облекчаване на движението, като значително ще се повиши проводимостта на предприемащите ляв заво
й от ул. „Ямболен“ (посока от „Ормана“ и ж.п. гара) – към ул. „Д. Благоев“, както и идващите по ул. „Ямболен“ от към търговията в посока бул. „Европа“ и изхода към Сливен.

Така значително ще се улесни преминаването на моторните превозни средства през едно от най-натоварените кръстовища в Ямбол, обслужващо пътнико-потока от и за индустриалната зона, и служещо за връзка с три от входно-изходните артерии на града.