Приемни родители ще получат помощ по проект „Приеми ме“
Приемни родители ще получат помощ по проект „Приеми ме“ / снимка: live.varna.bg
Продължава изпълнението на проект "Приеми ме 2015", финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 в Сливен. Срокът е  удължен до 3 декември 2020 г.

 Сред целите на проекта е да се усъвършенства и разшири обхвата на услугата „Приемна грижа", както и да затвърди предоставянето на услугата на местно ниво като алтернативна форма за отглеждане на деца в риск в семейна среда. Сформираният Областен екип по приемна грижа - Сливен, който се състои от началник екип и трима социални работници има пряк ангажимент по предоставянето на целия пакет от дейности, имащи отношение към подкрепа и повишаване капацитета на кандидати и утвърдени приемни семейства на територията на Община Сливен и Община Нова Загора.

Социалната услуга „Приемна грижа” включва дейности по набиране и оценяване на кандидати за приемни семейства, обучение, взаимно адаптиране, настаняване и отглеждане на дете в приемно семейство, подкрепа и наблюдение.

Заявления се подават до кметовете на двете общини Сливен и Нова. Допълнителна информация за социалната услуга „Приемна грижа” и как да станете приемен родител  може да  получите от Областния Екип по приемна грижа – Сливен на адрес Община Сливен, бул. „Цар Освободител” № 1.