Освежават пешеходните пътеки в Ямбол
Освежават пешеходните пътеки в Ямбол / sx.hu

Освежаването на пешеходните пътеки в Ямбол ще приключи до края на месец юли, съобщиха от общината. Освежават се пешеходните пътеки по главните пътни артерии, както и в районите около училищата и детските градини. В натоварените места с висок трафик на превозни средства и пешеходци ще бъдат очертани в два цвята - бял и червен. 

В три рискови участъка се подготвя изграждането на повдигнати пешеходни пътеки: на ул. „Д. Благоев" - между кръстовищата на пл. Боровец и зъболекарска поликлиника, на ул. „Крайречен булевард" срещу  ЦДГ „Свобода" и моста за к-с „В. Левски". Изкуствени неравности ще бъдат изградени и на ул. „Дружба" в посока к-с „Златен рог" на кръстовището с ул."Дъбилино".

Със съвместни усилия на общината и  се работи за създаването на безопасни условия за движение на пешеходците чрез намаляване скоростта на движение и увеличаване проходимостта по тротоарите и пешеходните зони. Завишен е контролът по спазване правилата за движение и от  пешеходците.

Ще бъде възстановен и регистъра на за превозните средства с животинска тяга, ще се регламентира тяхното движение и ще се засили контрола върху тях.