Обвиняемите от групата на Мъндев отказали да дават обяснения
Обвиняемите от групата на Мъндев отказали да дават обяснения / netinfo

Обвиняемите за организиране на престъпна група, която се е занимавала с трафик на хора и организиране на проституция Атанас Мъндев и още петима от неговите хора са отказали да дават обяснения пред съда, съобщи съдията по делото Мартин Данчев. Заседанието бе закрито, заради използване на специални разузнавателни средства и заради това, че някои от обвиненията са свързани със склоняване към проституция и така могат да станат известни позорящи за участници в делото факти.

Днес Окръжен съд - Сливен даде ход на делото и утре отново ще има заседание, на което ще бъдат разпитани свидетели. Най вероятно делото няма да приключи и утре.

От месец май шефът на бившата силова групировка „Клуб 777" Атанас Мъндев е с мярка за неотклонение домашен арест. Мъндев бе задържан в началото на юни 2008 г. в Сливен в присъствието на представители на Националната следствена служба /НСлС/.

По искане на комисията „Кушлев" бе наложен запор на имуществото на Мъндев, а Окръжен съд отне на 1 август 2008 дялове и имоти от него и семейството му сред които 1/2 идеална част от къща в кв. "Клуцохор", заведението на главната улица, един апартамент в квартал "Българка" и имот в еленското село Бялковци.