Не е необходим обществен дебат за мултиетническия културен център в Сливен
Не е необходим обществен дебат за мултиетническия културен център в Сливен / netinfo

Не е необходимо провеждане на обществен дебат за създаването на мултиетнически културен център в Сливен, тъй като това е само идея, без конкретни параметри. Това уточни председателят на местната младежка организация на ВМРО Доброслав Иванов.

„На този етап не можем да дадем никакво становище на организацията за подобен център, освен принципната идея, че той трябва да бъде основан, ако изобщо съществува такава нужда, на принципа на равнопоставеност между представителите на различните етнически групи, макар че по принцип позицията на ВМРО е, че България е еднонационална държава и в нея не може да става дума за никакъв мултиетнически модел” – се казва в уточнението, разпространено до медиите.

От ВМРО потвърдават, че приветстват идеята на областния управител за създаване на традиционна улица на занаятите в Котел и възстановяване на Сливенския панаир, съчетан с културен фестивал, на който да се представят различни традиции и практики. Като целта е да се подтикне развитие на културния туризъм в региона