Микробусът, блъснат от влак, пресичал при спуснати бариери
Микробусът, блъснат от влак, пресичал при спуснати бариери / netinfo

Няма опасност за живота на шофьора, чийто микробус бе блъснат от влак, съобщават от полицията. Окоро 13,15 ч. днес 35-годишният водач предприел пресичане на жп-прелез край село Чинтулово при спуснати бариери.

Лекотоварният автомобил бил блъснат от преминаващия пътнически влак, който се движил в посока София-Бургас. Няма пострадали при произшествието.Нанесени са щети на микробуса, който е собственост на хлебозавод "Хаджи Димитър". Шофьорът е откаран за преглед в МБАЛ "Д-р Иван Селимински".

"В резултат от удара с товарния микробус е счупено едно от страничните стъкла на локомотива на влака. Машинистът е получил леки одрасквания в областта на лицето от парчетата стъкло, но е отказал да бъде сменен и е продължил да обслужва влака.", пише в съобщение на Централното управление на БДЖ.

Бързият влак № 3621 е престоял на мястото на инцидента четиридесет и осем минути.

„Български държавни железници” апелират към водачите на моторни превозни средства да спазват изискванията на Закона за движение по пътищата при пресичане на железопътни прелези. Неправомерните действия при преминаване през железопътни прелези носят риск за както за живота на самите шофьори на моторни превозни средства, така и за живота и здравето на влаковия персонал и пътниците.