Десетки лекари от Сливен изпратиха с аплодисменти и вой на сирени от линейките починалата от коронавирус лекарка в Инфекциозното отделение. Днес е предвидено поклонение пред областната болница.

Лекарското съсловие даде първа жертва в борбата срещу COVID-19. Д-р Илияна Иванова бе заразена на първа линия. Десетки нейни колеги се събраха на поклонението пред болницата в града, за да почетат паметта ѝ. 

Директорът на МБАЛ-Сливен: Много съжаляваме всички за д-р Иванова, не можахме да я спасим

В събота вечерта колеги на д-р Иванова от Спешна помощ, където е работила над 10 години, я изпратиха с аплодисменти.

„Искам в този момент, в последния ѝ земен ден да я изпратим с аплодисменти – силни, толкова силни, че да се чуят в отвъдното, където е духа на д-р Иванова. Светла и памет!”, каза началникът на Спешната помощ в града д-р Тодор Суванков.

Лекарка почина от COVID-19 в Сливен, заразата стигна Разград

„Чудесен професионалист, който даде живота си в борбата с тази страшна болест”, сподели медицинска сестра.

„Познаваме д-р Иванова като лекар, отдал живота и здравето си за това на нейните пациенти. До последния си дъх беше всеотдайна. Почина на работното си място с грижа за нейните пациенти. Така ще я запомним”, добави д-р Суванков.

„От понеделник медици от Областната болница ще бъдат помолени да отидат и доброволно да работят един месец в Инфекциозното отделение, тъй като там персоналът не достига“, каза д-р Васислав Петров и обеща, че въпреки всички трудности това отделение ще продължи да функционира и да лекува гражданите на Сливен.

Освен колеги, за да почетат починалата лекарка пред лечебното заведение, където е работила тя, дойдоха и граждани. Те поднесоха цветя и запалиха свещички в нейна памет, а някои си спомняха как д-р Иванова им е помогнала през годините.

Цялото семейство на починалата лекарка от Сливен е прието в болницата с COVID-19

Съпругът на д-р Иванова също е дал положителна проба за коронавирус. Той е настанен във ВМА. В същата болница са нейните родители, както и 12-годишното ѝ дете.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е дарил 10 000 лева на семейството.
nova.bg