Инспектираха работата по реконструкция на ларгото
Инспектираха работата по реконструкция на ларгото / Община Сливен

До края на месец май ще приключат дейностите по реконструкцията и модернизацията на ларгото и площад „Хаджи Димитър” в Сливен. Срокът бе потвърден след направена инспекция на напредъка по отделните зони, включително и вече завършените участъци.

В напреднала фаза е изпълнението на подобектите - участъка от сградата на НТС до Градинския мост и площад "Хаджи Димитър", а изпълнителите са уверили  общинското ръководство, че до края на май ще успеят да отстранят всички проблеми и да отговорят на поставените от общината изисквания.

„Доволен съм от свършената работа. Най-важното е, че имам уверението на изпълнителя, че посочените от нас забележки ще бъдат отстранени в срок “, каза кметът Кольо Милев. Той допълни, че в началото на май трябва да се премахне бараката западно от катедрален храм „Св. Димитър“. Ще се възложи пренареждане на плочките и паветата, които свързват новото със старото пространство. В района на църквата дърветата и зелените площи ще бъдат оформени и почистени, ще се сменят част от старите пейки. Общината ще изготви предписания до собственици на сгради за ремонт на фасади.

На изпълнителя е възложено да премахне всички отпадъци от строителната дейност по ремонтираните участъци. Ще бъде възстановен достъпът за хора с увреждания до сградата на Здравната каса, прекъснат в момента от търговски площи.

По време на проверката беше обсъдена и поддръжката на зелените площи, подмяната на старите с нови павета в района на к-с „Печ“, които не са част от дейностите по проекта, както и регулирането на фонтаните.

Инспектираха работата по реконструкция на ларгото
netinfo

Инспекцията бе направена от кмета Кольо Милев, неговите заместници Иван Манчев и Румен Стоилов, проектантския екип, изпълнителят на строително-монтажните работи, както и лицата, извършващи контрол на строително-монтажните работи.