Дори сладкари и хлебари влязоха в „Кукерландия
Дори сладкари и хлебари влязоха в „Кукерландия / сн. общински пресцентър Ямбол

Най-добрите млади сладкари и хлебари получиха награди в регионалното състезание за Южна България, проведено в Ямбол. Експозицията на техните произведения е подредена в Безистена, където победителите бяха отличени от кмета Георги Славов.

Изложбата е допълнение към вече подредените кътове с произведения на деца от ОДК и ямболски учебни заведения, автентични кукерски маски и облекло, както и отличени през годините фотографии от конкурса, съпътстващ „Кукерландия".

В състезанието на най-добър млад сладкар и хлебар бяха излъчени победители в двете категории, като наградата за хлебар замина за Петрич, а първото място за сладкар, бе присъдено на възпитаничка на столична професионална гимназия. Участваха ученици от гимназии в Стара Загора, Перник, Гоце Делчев и други. Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм в Ямбол бе домакин на надпреварата за Южна България. Провеждането съвпадна с маскарадния фестивал „Кукерландия" и състезанието за хлебари и сладкари бе част от празничната програма.