Благотворителен базар в подкрепа на недоносените бебета в Сливен
Благотворителен базар в подкрепа на недоносените бебета в Сливен / Sofia Photo Agency, архив: Юлиана Николова

Фондация „Нашите недоносени деца“, съвместно с неонатологично отделение към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ - Сливен ще отбележат Световния ден на недоносените деца от 11:00 часа в сградата на болницата с благотворителен базар.

Надяваме се повече хора да присъстват на базара в болницата на 12 ноември, за да отбележим заедно този важен ден, в който ще дадем повече гласност на обществено значимата тема, свързана с недоносените деца на България. Предстои ни и по-голям базар в Сливен, малко преди Коледа, чрез който бихме искали да подпомогнем неонатологичното отделение.” - заяви Надя Дренска, член на управителния съвет на фондацията.

Събитието ще бъде условно разделено на две – в първата част ще се представи информация по проблема недоносеност, а втората, неофициална част, ще включва малък благотворителен базар, средствата от който ще бъдат използвани за купуване на апаратура за неонатологичното отделение.

Честването на Световния ден на недоносените деца е част от локалните инициативи, които фондацията провежда в България като част от глобалната кампания на EFCNI (Европейската фондация за грижа за новородените деца). Основната цел на българското участие в мащабната инициатива „Socks for life“ е да се популяризира официална статистика за преждевременни раждания в България.