Асоциацията по ВиК – Сливен прие Регионалния генерален план за област Сливен
Асоциацията по ВиК – Сливен прие Регионалния генерален план за област Сливен / областна администрация Сливен

Общото събрание на Асоциацията по ВиК /АВиК/ прие единодушно Регионалния генерален план на ВиК-системите и съоръженията на обособена територия на област Сливен ведно с допълненията.

Удовлетворено е искането на областния управител да се включи изграждането на ВиК мрежа и пречиствателна станция на Сливенските минерални бани в краткосрочната инвестиционна програма със съответните параметри. Включени в плана са големите селищни образувания на територията на община Сливен: „Изгрев“, „Селището“ и „Кироолу“.

Приети са и предложенията на ВиК – Сливен. Разработването на Регионалните генерални планове се извършва по проект на Министерство на регионалното развитие, финансиран от Световната банка. Основна цел на плана е да определи приоритетните направления за инвестиции във ВиК инфраструктура за период от 25 години.

В АВиК държавата има 35% от гласовете. Останалите 65% са разпределени между 4-те общини в областта пропорционално на населението им, за община Сливен – 41,23%, община Нова Загора – 12,84%, община Котел – 6,38% и община Твърдица – 4,55%.