352 полицаи са ангажирани в изборния ден в Сливенско
352 полицаи са ангажирани в изборния ден в Сливенско / Дарик Сливен, архив

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла нормално. Към 7,00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК, съобщава говорителят на Областната дирекция на МВР в Сливен Първолета Мандинска.  До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 352 полицаи. Целият личен състав на ОДМВР - Сливен е ангажиран в осигуряване на добрия обществен ред в изборния ден.

Служителите към група „Български документи за самоличност“ в ОДМВР -Сливен издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, с открадната или повредена лична карта, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. Гражданите могат да направят това от 8,00 до 18,00 часа в съответните служби в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица.

В деня на вота в изборните помещения няма да бъдат допускани въоръжени лица, такива в нетрезво състояние, употребили упойващи вещества, и носещи обемисти и съмнителни предмети. При необходимост полицейските служители ще извършват проверки на граждани, с цел недопускане внасянето на опасни предмети в избирателните секции.

 

В ОД МВР и РУП е създадена организация и полицейски служители извършват незабавни проверки по всеки постъпил сигнал, като събраните материали са докладвани по надлежния ред в РИК и прокуратурата.