1,63 лв. за кубик вода в Сливенско от януари 2008
1,63 лв. за кубик вода в Сливенско от януари 2008 / netinfo

1,63 лв. ще бъде новата цена на водата в Сливен, ако в 14 дневен срок решението Държавната комисия за енергийно и водно регулиране не бъде оспорено, съобщават от ВиК Сливен. Тази цена се очаква да влезе в сила от 1 януари 2008 г.

Предложението на сливенското водоснабдително дружество не е оспорено на проведеното обществено обсъждане между представители на синдикатите, съюза на работодателите, сдружения на потребителите и медиите в София.

“Ако промяната бъде утвърдена, потребителите в Сливен, които в момента плащат 1, 57 лв. с ДДС, от началото на следващата 2008 година ще плащат за вода 1, 63 лв с ДДС” се казва в прессъобщението до Дарик. Сумата е за доставка на вода, отвеждане на отпадни води и пречистване.

Решението на държавната комисия по предложенията на водните оператори в страната ще бъде взето след две седмици, когато изтече 14-дневният срок за обжалване.

Предложенията на водоснабдителните дружества за увеличаване на цената на водата са свързани с промяната в цената на електроенергията от 1 юли 2007 година. В Сливен цената на електроенергията влияе на цената на водата с над 20 процента.