Вандали оставят райони в Шумен без ток
Вандали оставят райони в Шумен без ток / netinfo

Вандалски прояви оставиха цели райони в Шумен без ток. Това е констатацията на специалистите от “Контрол и поддръжка на уличното осветление” в община Шумен.

На ул. “Съединение” 16, за трети пореден път, е счупено осветителното тяло. На ул. “Дедеагач” 11 и 13 без осветление е останала детската площадка. Счупени са 5 клемни кутии, откраднати са два от предпазителите.

Вандалски прояви са оставили и улица “Самара” без ток. Там са разбити 5 клемни кутии на осветителните тела и са ограбени кабелите. Подобно е положението и в междублоковото пространство на ул. “Кольо Фичето” номера 2,4 и 6. Липсват осветителни тела, 8 клемни кутии, кабелите са изрязани и ограбени. Това са само част от счупените осветителни тела в града.

От общината откликват на всеки сигнал на граждани, но вандалските прояви зачестяват. Изпочупените клемни кутии и липсващи предпазители създават заплаха за здравето и живота на хората-информират от пресцентъра на общината.

За всеки отделен случай специалистите на общината уведомяват “Електроизграждане” АД, чието задължение е да отстранят повредите. Подмяната на осветителните тела на ул. “Кольо Фичето” е заложена в бюджет 2008.