/ Борислав Курдов
В Търговище два тематично украсени къта ще допринасят за празничното настроение по случай предстоящия християнски празник Възкресение Христово.

Три великденски яйца в кошница са поставени в центъра на града до сградата на Общината. Орнаментите са в червено, жълто и синьо и са изработени от стиропор. Два великденски заека също красят пространството до сградата на местната администрация.

Идентична украса е поставена и на кръстовището на улиците „Паисий“, и „Петко Р. Славейков“, до герба на Търговище. Там великденските яйца са изработени от стоманобетон.

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров проследи поставянето на украсата. „Радостен съм, че Търговище за пръв път ще има великденска украса. За нас е изключително важно обликът на града да е в унисон с празничното настроение на гражданите.

На всички жители на Търговище и общината пожелавам весели празници, вяра и домове, пълни с любов и щастие.“, каза д-р Димитров. Украсата е изработена от трима служители на общинското предприятие „Флора“, за период от една седмица.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.