Търговско-промишлената палата в Търговище започва нов проект
Търговско-промишлената палата в Търговище започва нов проект / netinfo
Утре Търговско-промишлената палата в Търговище ще представи своя проект “Активно гражданско общество за успешна и прозрачна администрация”. Очаква се на срещата да присъстват зам. министърът на МДААР – Ангел Иванов, областният управител, кметове на петте общини в областта, представители на НПО.

Основната цел на проекта е инвестиране в човешкия потенциал на нестопанските организации в област Търговище за повишаване на техния капацитет. Усилията ще бъдат насочени към реализиране на ефективно сътрудничество между НПО от областта, областната администрация, общинските и държавни администрации чрез постигане на активен диалог. Проект “Активно гражданско общество за успешна и прозрачна администрация” се реализира по Оперативна програма “Административен капацитет”. Стойността му е 197 300лв., финансирането се осъществява с помощта на Европейския социален фонд на ЕС. Продължителността на дейностите е 18 месеца.

Партньори са Националната асоциация на общинските служители в България, Националният център за професионално обучение в системата на Българската търговско-промишлена палата и Асоциация “Екология, Земеделие, Образование и Наука”-Шумен.

Проектът е насочен към неправителствени организации от областта, областна и общинска администрация, граждански сдружения, браншови организации и всички регионални служби на територията на област Търговище. В хода на изпълнението му ще се проведат дискусионни форуми, обучения и кръгли маси, които ще засегнат основно проблемите на нормативната база на НПО, начините на финансиране, партньорство за участие при усвояване на структурните фондове и други европейски програми, развитието на публично-частните партньорства и нормативно-правната рамка при изграждането им.